klusjesman

Nieuw plafond nodig voor je badkamer?

Een mooi passend plafond doet veel met alle ruimtes in je huis, maar welke soorten plafonds zijn nu geschikt voor de badkamer en welke niet? De badkamer is een vochtige ruimte in huis en is daarom extra gevoelig voor schimmel op muren en plafonds.

Kies daarom voor de juiste vochtbestendige materialen voor je plafond. Zo voorkom je dat het gloednieuwe materiaal snel in kwaliteit achteruit gaat.

Keuze in materiaal

Voor het badkamerplafond zijn er verschillende materialen die goed tegen vocht kunnen of materiaal dat door bewerking vochtbestendig is. Ook het plafondsysteem is belangrijk, omdat dit ook in een kleine ruimte erg bepalend is voor de sfeer. Bij Plafondwerk bieden we verschillende soorten plafonds aan die geschikt zijn voor in de badkamer:

  • Spanplafond

Een spanplafond wordt gemaakt van kunststof en is daarmee uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Het materiaal is gemakkelijk te reinigen en is waterafstotend. Bovendien is een spanplafond strak gespannen over het oude plafond, wat de badkamer een strakke uitstraling geeft.

  • Aluminium plafond

Kies je voor een aluminium plafond, dan heb je een vochtbestendig plafond dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Bij een aluminium plafond is er variatie mogelijk in het aanbrengen van het materiaal. Dit kan namelijk zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Bij horizontale plaatsing lijkt de ruimte vaak breder, terwijl een verticaal geplaatst plafond de badkamer langer doet lijken.

  • MDF plafond

MDF plafonds bestaan uit samengeperste platen van houtvezels en is afgewerkt met een vochtwerende olie. Hiermee is het materiaal geschikt voor plafonds in vochtige ruimtes. Ook bij plafonds van MDF heb je de keuze uit verschillende kleuren, waarmee je de sfeer in de badkamer helemaal naar je smaak maakt.

  • Hout of gipskarton

Andere opties voor het plafond in de badkamer zijn plafonds van hout of gipskarton. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal goed tegen vocht kan, zoals bijvoorbeeld bij tropisch hardhout. Andere houtsoorten als beuken-, es-, of sparrenhout zijn eveneens geschikt, maar moeten daarvoor wel eerst behandeld worden. Ook plafonds van gipskarton moeten altijd behandeld worden met speciale verf of olie om het materiaal vochtbestendig te maken en schimmelvorming te voorkomen.

Kwaliteit voor een scherpe prijs

Bij ons krijg je altijd de beste kwaliteit van het plafond in je badkamer voor de scherpste prijzen. Wij bieden je verschillende opties als het gaat om de prijsklasse zodat je zelf kiest hoeveel je betaalt.

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend offertes aan en ontdek welke mogelijkheden er zijn op het gebied van prijs- kwaliteitsverhouding voor het badkamerplafond van jouw keuze.

Zoek je een specialist in jouw regio? Wij zijn je graag van dienst!

plafond voorbeelden

We geven je graag meer informatie over onze uitgebreide plafondwerkzaamheden en stellen ook met veel plezier een nauwkeurige offerte voor je op.