klusjesman

Systeemplafond

Een functioneel plafond, vele mogelijkheden, gemakkelijk te repareren of te vervangen en passend in elke ruimte. Zo maar een aantal kenmerken van het systeemplafond. Een plafond doet veel met de sfeer en het uiterlijk van de ruimte en is daarom een essentieel deel van de inrichting van je huis. Zo lijkt een ruimte groter wanneer het plafond een lichte kleur heeft en met de juiste plafondverlichting zorg je voor een warme sfeer in huis.

Met de vele mogelijkheden die je hebt met een systeemplafond is elke ruimte precies hoe je het wilt hebben.

De voordelen op een rij

Bij de aanschaf van een systeemplafond krijg je meteen een aantal belangrijke voordelen:

  • Nette verwerking van bedrading en leidingen

Het systeemplafond hangt onder het bestaande plafond, waardoor er een ruimte ontstaat tussen beide plafonddelen. Het grote voordeel hiervan is dat er genoeg ruimte is om bedrading en leidingen onzichtbaar weg te werken. Zo heb je geen last van grote onderbrekingen van het plafond door bijvoorbeeld leidingen voor ventilatie, verlichting of verwarming.

  • Gemakkelijk te repareren

Een tweede voordeel van het systeemplafond is dat de panelen van het plafond gemakkelijk te vervangen zijn bij beschadiging. Ook wanneer je nieuwe verlichting wilt plaatsen is het paneel op een simpele manier los te maken van het systeemplafond zonder dat je het hele plafond vervangt.

  • Mogelijkheden met plafondpanelen

Een systeemplafond is er in verschillende uitvoeringen, waaronder baffles, eilanden en inlegplafonds waarbij het paneel op gelijke hoogte ligt met het plafondprofiel. Ook zijn er doorzakplafonds, die een luxere uitstraling geven doordat de plafondplaat iets verder in het profiel zakt. Als je de profielen helemaal niet wilt zien, kies je voor een verdekt plafond.

Een systeemplafond wordt veel gebruikt in scholen, kantoren en sportscholen. Een systeemplafond met de juiste plafondpanelen draagt namelijk bij aan het verbeteren van hygiƫne, akoestiek en brandveiligheid van deze veelal grotere ruimtes.

Montage en kenmerken

Voor het aanbrengen van het systeemplafond gebruiken onze vakmannen plafondpanelen, ophangdraden en plafondprofielen. Welk systeem er wordt gebruikt, hangt af van het materiaal dat je kiest. De panelen worden onder andere gemaakt van steenwol, glaswol, gips, hout of metaal, waarbij elk soort materiaal een eigen montagevoorschrift heeft. Met plafondprofielen van twaalf of vierentwintig millimeter maken wij met elk materiaal een mooi plafond. Daarnaast zijn er ook opties als corrosiewerend materiaal voor vochtige ruimtes of een specifieke kleur van het plafondprofiel.

Divers aanbod

Wij beschikken over een groot aanbod als het gaat om professionals die jouw systeemplafond graag aanbrengen. Daarom krijg je bij ons meerdere offertes op een formulier en vergelijk je gemakkelijk ons aanbod. Vraag nu de gratis offertes aan en kies zelf welke vakman jouw plafond komt aanbrengen.

systeemplafond-plaatsen

Zoek je een specialist in jouw regio? Wij zijn je graag van dienst!

plafond voorbeelden

We geven je graag meer informatie over onze uitgebreide plafondwerkzaamheden en stellen ook met veel plezier een nauwkeurige offerte voor je op.